
همانطور که میدانید از هارد برای برای ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میشود. هارد دیسکدرایو یا HDD، هارد درایوهای مستطیلی شکل میباشند که در کامپیوترهای قدیمیتر برای ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میشدند و البته هنوز هم در بعضی کامپیوترها استفاده میشوند. هارد SSD یا درایو حالت جامد (Solid State Drive)، نسل جدیدی از هاردها میباشند که سرعت بالاتری نسبت به هاردهای قدیمی HDD دارند. بنابراین، در بیشتر کامپیوترها جایگزین نسل قبلی خود یعنی HDD شده اند.
هارد SSD
هاردهای HDD به صورت مکانیکی عمل میکنند و از پلاترهای مکانیکی و هد خواندن / نوشتن متحرک اطلاعات را از روی دیسکهای مغناطیسی استفاده میکنند. درحالی که نسل جدید هاردها یعنی هاردهای SSD، به صورت مکانیکی کار نمیکنند و درآنها از پلاترهای مکانیکی و صفحات دوران مغناطیسی استفاده نمیشود. بلکه شامل یک صفحه مدار و چندین تراشه حافظه میباشند که اطلاعات با سرعت بالا ذخیره میشوند.
انواع هارد SSD
انواع مختلفی از هارد SSD وجود دارد که شما میتوانید با دانستن ویژگیهای مختلف آنها انتخاب راحتتری برای خرید هارد SSD داشته باشید. در این مقاله انواع هاردهای SSD را مورد بررسی قرار دادیم. اگر بخواهیم هارد SSD را بر اساس اندازه، حجم و وزن تقسیم کنیم، چهار دسته خواهیم داشت:
مدل M2: مدلهای M2، با طیف وسیعی از مادربوردها سازگار میباشند و در اندازههای مختلف تولید میشوند. این مدل شامل تراشههای NAND در یک سمت یا هر دو سمت خود میباشد.
مدل AIC: از مدل کارت افزودنی برای افزایش ظرفیت حافظه کامپیوتر استفاده میشود. برخلاف M2، از مدل AIC میتوانید در مادربوردهای قدیمی نیز استفاده کنید.
مدل 5/2 اینچی: منظور از عدد 5/2 اینچ، اندازه درایو میباشد. از این مدل برای دستگاههایی شامل درگاه SATA میباشند بسیار استفاده میشود. این مدل یکی از مدلهای محبوب میباشد.
مدل U.2: مدلهای U.2 با رابط PCIe کار میکنند، اما میتوان به کمک یک کانکتور اضافی، آنها را به درگاه M2 نیز متصل کرد. این مدل را میتوان در حین کار تعویض کنید و نیاز به خاموش کردن دستگاه نمیباشد.
تقسیم هارد SSD بر اساس نوع درگاه رابط
در زمان خرید هارد SSD باید به نوع درگاه ارتباطی با مادربورد توجه کنید. اگر بخواهیم SSD را براساس نوع درگاه رابط تقسیم کنیم، سه نوع مختلف خواهیم داشت:
درگاه رابط M2: ویژگی قابل توجه درگاه رابط M2، کوچک بودن اندازه آن درعین حال سرعت بالا در انتقال اطلاعات میباشد. همچنین اگر میخواهید چند هارد SSD را روی یک مادربرد متصل کنید، درگاه رابط M2 گزینه خوبی برای شما میباشد.
درگاه رابط SATA: به دلیل عملکرد کلی این درگاه ارتباطی، بسیار محبوب میباشد. از آنجایی که نرخ انتقال داده یه فاکتور مهم میباشد، در درگاههای SATA 3، حداکثر نرخ انتقال داده، ۶ گیگابایت بر ثانیه میباشد. البته درنظر داشته باشید احتمال اینکه نرخ انتقال داده از این مقدار کمتر شود نیز وجود دارد.
درگاه رابط PCIe: سرعت انتقال داده در درگاه رابط PCIe نسبت به رابط SATA بالاتر میباشد. این درگاه میتواند خطاهای حافظه را تشخیص دهد و آن را رفع کند. درگاه PCIe به دلیل استفاده از پروتکل NVMe برای انتقال داده، عملکرد بالایی در پردازشهای سنگین دارد. همچنین شما میتوانید آن را در حین کار تعویض کنید.
